ICL schaart zich achter NT

Systeemfabrikant ICL en Microsoft hebben gisteren een overeenkomst gesloten om samen IT-oplossingen te ontwikkelen op basis van het besturingssysteem Windows NT. "Wij investeren enkele tientallen miljoenen dollars in ICL", verklaarde topman Steve Ballmer van Microsoft.

De alliantie concentreert zich op de verkoop-, onderwijs-, overheids- en bedrijfsmarkten.
Het is nog niet duidelijk wat dit inhoudt voor ICL's eigen producten, zoals de X.500-netwerkdienst en de Teamware-groupware. Die laatstgenoemde software concurreert met Microsoft Exchange Server. De Britse computerproducent, dochteronderneming van het Japanse Fujitsu, zal nog wel oplossingen leveren voor het Unix-besturingssysteem. "De meerderheid van onze investeringen voor applicatie-ontwikkeling gaat echter naar NT", erkent ICL-president Keith Todd.
Bill Gates' onderneming helpt mee aan de oprichting van zeven ontwikkelcentra, waarvan drie in Groot-Brittannië, twee in de Verenigde Staten, één in Zweden en één in Polen. Hiervoor leiden de twee bedrijven meer dan vierduizend werknemers op tot NT-specialist. Volgens ICL schept dit zeker duizend banen in Europa, waarvan de helft in Groot-Brittannië. "Dit is het grootste IT-trainingsprogramma in Europa", claimt Todd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.