IBM holt achter clustering aan

IBM's Netfinity Server-divisie onthult volgende maand op de Amerikaanse PC Expo-beurs verbeterde clusteringcapaciteiten. Deze reeks technologieën is afgeleid van de zware RS/6000 SP Unix-systemen van het bedrijf en omvat ondermeer IBM's Viking-netwerkswitch en beheersoftware voor het cluster.

De PC-server-groep van IBM heeft reeds allianties gesloten met hardware-firma's als Giganet en Dolphin Interconnect en softwarebedrijf Vinca. Deze partners bieden ondersteuning voor zware clusters met Intel-processoren middels gebruik van de Virtual Interface Architecture (VIA). IBM wil zijn klanten niet beperken tot Microsofts Server Cluster, voorheen bekend als Wolfpack, of SQL-databanken. De fabrikant levert overigens wel Microsofts alternatief en parallelle databanken van andere producenten, maar ontwikkelt ook eigen technologieën. IBM demonstreerde bijvoorbeeld vorige week de Enterprise-Extended Edition van zijn DB2 Universal Database die draaide op een Netfinity-cluster met vier servernodes. Deze configuratie maakte gebruik van Windows NT 4, PCI-kaarten van Dolphin en de VIA-technologie.
Naar verwachting onthult IBM binnenkort betere samenwerkingsmogelijkheden voor zijn NT-computers met RS/6000- en mainframe Sysplex-clusters. Het bedrijf werkt ook aan een Unix-cluster op Intel-hardware, maar wil niet zeggen hoe dit bereikt gaat worden. De op Intel werkende Unix-variant van de Santa Cruz Operation (SCO) is voor zware clustering momenteel nog sterk verbonden met de Servernet-architectuur van Tandem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.