NT 5.0 met kale versie Unicenter TNG

Microsoft gaat Windows NT 5.0 leveren met daarin geïntegreerd een versie van Computer Associates' beheersoftware Unicenter TNG. Dit maakten de topmannen van beide bedrijven, Charles Wang en Bill Gates, bekend op de CA World-conferentie in New Orleans.

Het gaat om een uitgeklede versie van Unicenter TNG Framework. Dat is al een kale versie van de beheersoftware. Het in NT 5.0 geïntegreerde product, Real World Interface genaamd, is gebaseerd op Wbem (Web Based Enterprise Management), een standaard interface naar beheergegevens. Het Microsoft Management Console blijft volgens Gates het hart van NT's beheerfunctionaliteit.
Met behulp van CA wil Microsoft de betrouwbaarheid en de stabiliteit van Windows NT in de IT-infrastructuur laten toenemen. Gates: "De Real World Interface is de enige niet-Microsoft applicatie in NT 5.0. Wel gebruiken we ookagent-technologie van andere leveranciers, zoals Tivoli."
CA hoopt via deze samenwerking zijn beheersoftware in grote hoeveelheden geïnstalleerd te krijgen; Windows NT is daarvoor het ideale voertuig. Niet bekend is of Microsoft CA toegang heeft gegeven tot de broncode van NT 5.0 of delen daarvan. Gezien de hechte integratie is dit niet onwaarschijnlijk. Dat zou opmerkelijk zijn, omdat Microsoft dit nog nooit eerder heeft gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.