Microsoft SQL Server 7 kruipt naar boven

De nieuwste versie van Microsofts database, SQL Server 7, concurreert in toenemende mate met grote spelers als Oracle. Versie 7, die nu in bèta is, komt in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Met het introduceren van functionaliteit voor gegevenspakhuizen mikt de onderneming niet alleen op de grote gemene deler, maar ook op de bovenkant van de markt.
SQL Server 7 ondersteunt grotere databases, meerjoin-strategieën, en gegevenstransport en -conversie vanuit verschillende gegevensbronnen. Op het gebied van analyse komt Microsoft dit jaar met een Olap-server (codenaam Plato), gekocht van het Israëlische Panorama en momenteel aangepast aan de Windowsomgeving. Gegevenspakhuizen en de bijbehorende analysesoftware sijpelen steeds meer door naar de middenmarkt.
Niet alleen het volwassener worden van de technologie van de database, maar ook de marktstrategie van Microsoft maakt SQL Server voor de markt aantrekkelijker. De strategie van het softwarebedrijf van Bill Gates is er namelijk op gericht om van SQL Server een goedkoop gebruiksartikel te maken. Daarbij biedt het functionaliteit die voldoet voor het gros van de markt. De combinatie van Windows NT 5 met SQL Server 7 is volgens Microsoft stabiel en geavanceerd genoeg om ook de bovenkant van de markt te bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.