Tandem kiest voor 64-bit Digital Unix

Compaq-onderdeel Tandem heeft een overeenkomst getekend met Digital Equipment Corporation om DEC's Unix-variant DG-UX te gebruiken in de eigen zware systemen. Tandem mikt met die computers op ondermeer telecommunicatiebedrijven, die een hoge beschikbaarheid eisen.

Volgens het nu afgesloten contract adopteert Tandem de toekomstige 64-bit versie van Digitals Unix als het voornaamste besturingssysteem voor zijn 64-bit machines. Daarnaast werkt de Compaq-dochter ook mee aan het initiatief van Digital om het aanstaande DG-UX in de markt te zetten. Eerder dit jaar werd bekend dat Digital hiervoor samenwerkt met Intel-specialist Sequent Computer Systems. Dit verbond werkt aan de ontwikkeling van één Unix-implementatie die draait op zowel IA-64-processoren, waarvan Merced de eerste wordt, als Digitals 64-bit Alpha-architectuur.
Verder ontwikkelen Tandem en Digital nu samen clusteringtechnologie om de functionaliteit te vergroten van de Nonstop Clusters van de eerste en de Truclusters van de tweede. Uiteindelijk moet dit een product opleveren dat alle 64-bit Unix-machines in clusters kan verbinden, aldus de twee firma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.