Senaat betrekt Windows 98 in onderzoek

Bill Gates heeft vandaag een brief van de Amerikaanse Senaat ontvangen, waarin de Juridische Commissie aangeeft het mededinging-onderzoek uit te breiden. Windows 98 zal deel gaan uitmaken van het onderzoek.

Het is de eerste keer dat de commissie het doel van het onderzoek omschrijft. Onlangs moest Gates in Washington verschijnen voor een hoorzitting. De brief van commissie-voorzitter Orrin Hatch geeft aan dat hij erg geïnteresseerd is in de relatie van Microsoft met PC-fabrikanten en Internet-aanbieders.
De Senaatscommissie heeft Gates toestemming gevraagd om de partners van Microsoft vertrouwelijke informatie te vragen. Jim Barksdale van Netscape en Scott McNealy van Sun ontvingen soortgelijke brieven. Het is nog niet zeker of Microsoft op het verzoek ingaat. "We zijn onvermurwbaar als het om de bescherming van vertrouwelijke informatie gaat", verklaarde woordvoerder Jim Cullinan. Netscape werkt wel mee. Waarschijnlijk vragen de senatoren om deze informatie omdat ze niet tevreden zijn met de antwoorden tijdens de hoorzitting.
Het onderzoek van de Senaat loopt gelijk met de aanklacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft. Justitie verdenkt de software-onderneming ervan fabrikanten te dwingen Internet Explorer te installeren om in aanmerking te komen voor een Windows-licentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.