Apple zet Jobs onder druk

De directieraad van Apple oefent druk uit op interim-president Steve Jobs om het leiderschap van het bedrijf permanent op zich te nemen. Tijdens een vergadering gisteren deden de directieleden dit verzoek voor de vierde maal. De raad overweegt echter ook het instellen van een deadline om Jobs tot een beslissing te dwingen.

Het aanbod van gisteren moest nog verleidelijker zijn dan de voorgaande drie verzoeken. Deze keer zou het compensatiepakket ruim zeven miljoen aandelen bevatten, wat neerkomt op ruim 5 procent van het bedrijf. Apple zou onlangs zeventien miljoen aandelen hebben gereserveerd voor een toekomstige president. Ton van Garderen, directeur van Apple Nederland, bevestigt dit, maar kan niet zeggen dat het hier om Jobs gaat. "Ik weet alleen dat Steve op de agenda van die vergadering staat", gaf Van Garderen gisteren als commentaar.
Ondertussen zoekt Apple nog steeds naar een nieuwe, permanente, president. Jobs heeft sinds zijn aantreden als tijdelijk directeur de neergaande financiële lijn van het bedrijf doen keren. De directie lijkt toch gevoelig voor de onzekere uitstraling van een tijdelijke leider. De uiteindelijke keuze zou nu gemaakt moeten worden tussen Jobs en twee andere, nog onbekende, kandidaten. Apple verstrekt verder geen commentaar hierover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.