NT 5 straks bediend via de stem

Versie 5 van Windows NT zal begin volgende eeuw bediend worden via de menselijke stem in plaats van de huidige grafische gebruikers-interface (GUI). Dit vertelde Microsoft-directeur Bill Gates gisteren in zijn toespraak op de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) in Orlando, Florida.

Voordat het zover is, geeft de softwareleverancier NT 5.0 eerst nog capaciteiten voor stemherkenning. Volgend jaar wordt die techniek toegevoegd als een extra optie, daarna zal het geïntegreerd zijn in het besturingssysteem zelf. "In de volgende, grote uitgave van Windows is het een optie op systeem-niveau. Misschien dat het in de volgende ronde de voornaamste gebruikers-interface wordt", zei Gates.
Verder werkt Microsoft ook aan verbeteringen voor NT op het gebied van 3D-beelden. "Ik heb onze ontwikkelaars gezegd dat we gebruik moeten maken van de voordelen van 3D", verklaarde Gates. Bovendien schetste de topman de verdere integratie van webbrowser en besturingssysteem. Dit ondanks de huidige problemen met ondermeer het Amerikaanse ministerie van Justitie rondom die 'koppelverkoop'. "In de toekomst voeren we die integratie zelfs zo ver door dat je één enkele schil krijgt die alle functies kan uitvoeren", draafde Gates onverstoord verder. Die plannen omvatten schijnbaar ook Windows NT, dat eind dit jaar gereed moet zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.