Geduld Novell-gebruikers raakt op

Een steekproef onder grote Novell-klanten toont aan dat hun geduld op raakt. Volgens Gartner Group overweegt ongeveer een kwart van de huidige Netware-gebruikers over te stappen op Windows NT.

In een onderzoek van het bladNetworkworld onder vijftig grote Amerikaanse Novell-klanten zegt 28 procent van de gebruikers geen Novell-producten meer te zullen kopen. Ongeveer een derde van de Novell-shops besteedt minder aan Novell-producten dan in het verleden.
Diverse beursanalisten menen echter dat Novell na twee winstgevende kwartalen, ontslagen, drastische voorradenreductie en diverse interessante productaankondigingen aan een stijgende lijn is begonnen. Veel Novell-gebruikers beamen dat er sinds enige tijd weer goede producten komen. Nieuwe Novell-producten, zoals NDS for NT, Bordermanager en het nog uit te brengen Zenworks, een op NDS gebaseerde desktopbeheer-programmareeks scoren goed. Ook Groupwise, een concurrent voor Lotus Notes en Microsoft Exchange, doet het verrassend goed gezien de sterke concurrentie. Het hogere management, dat zich steeds meer bemoeit met dit soort aankoopbeslissingen, heeft echter liever Microsoft, vooral omdat het daarin een stabieler bedrijf ziet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.