NCR en Microsoft samen in e-handel

Microsoft en NCR gaan samenwerken op het gebied van elektronische handel en beheer van datapakhuizen. Kern van de samenwerking vormt de beslissing dat NCR zijn Teradata-database gaat draaien op Windows NT en SQL Server en daarmee afstand neemt van Unix.

Bovendien willen beide bedrijven de grote invloed die NCR heeft in de detailhandel en de financiële en telecomwereld aanwenden om daar programmatuur van Microsoft (zoals Site Server 3.0 en Internet Information Server) af te zetten. Verder staat de ontwikkeling van een nieuwe Internet-server en een platform voor web-handel op de agenda. Dit zal zijn gebaseerd op Site Server 3.0.
Een woordvoerder van NCR meent dat de migratie van de Teradata database naar NT veel meer mogelijkheden biedt. "Wij hebben al enige tijd plannen voor elektronische commercie. Met deze samenwerking krijgen wij een goede troef in handen." NCR voorziet overigens veel concurrentie van IBM en HP in de nog prille markt. Cynische geluiden uit de markt verwachten niet veel van de samenwerking. David Alschuler van de Aberdeen Group: "De krachtenbundeling zal resulteren in een betere prijs/prestatie-verhouding, maar of het daadwerkelijk tot iets nieuws zal leiden betwijfel ik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.