Data General, HP en Axil vormen coalitie

Softwareleverancier Axil Computer zet een coalitie op met zijn voornaamste oem-klanten (original equipment manufacturer) Data General en HP. Het wil hiermee zijn crossbar-technologie voor Windows NT-systemen met meerdere gebruikers tot industriestandaard verheffen.

De Crossbar Coalition moet het gebruik bevorderen van Axils Adaptive Memory Crossbar-architectuur, die NT-servers met acht processoren ondersteunt. Alledrie de firma's gebruiken deze technologie al enkele maanden in hun systemen. Deze zware servers zijn ondermeer uitgerust met een dubbele P6-systeembus en kunnen daarmee een datadoorvoersnelheid van één gigabyte per seconde bereiken. De coalitie beweert dat deze technologie de enige valide optie is voor klanten die vastlopen op het prestatieplafond van NT-machines met vier processoren.
Concurrent Unisys biedt een eigencrossbar-technologie, die maximaal tien processoren in één Windows NT-server aankan. De coalitiepartners zeggen echter dat dit alternatief te duur is. De Octascale-technologie van NCR wordt afgedaan met de mededeling dat deze ccNuma-elementen gebruikt en daardoor onvoldoende schaalbaarheid biedt voor NT. De Profusion-oplossing van chipfabrikant Intel, die deze technologie vorig jaar verkreeg door overname van Corollary, is uitgesteld. Profusion verschijnt pas over enkele maanden op de markt, als de volgende generatie servers met Deschutes-processoren verkrijgbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.