Microsofts en Citrix' Hydra bijna af

Zowel Microsoft als partner Citrix boeken vooruitgang met de ontwikkeling van de nieuwe 'slanke client' multi user-besturing op basis van Windows NT 4.0. Deze was allang aangekondigd, maar tot nu toe niet leverbaar.\

Microsoft komt met een tweede testversie van het onder de codenaam Hydra bekende product. Hydra verschijnt onder de naam Windows Terminal Server (WTS). De prestaties van hetremote desktop-protocol en de beheerfuncties zijn verbeterd. Over de prijzen en leveringsdatum is nog niets bekend.
Microsofts technologiepartner Citrix maakte wel prijzen bekend. Het levert een uitbreiding op Windows Terminal Server voor niet-Windows clients. Daarvoor gebruikt het het efficiënte, eigen Independent Computing Archtitecture-protocol. Bestaande Citrix Winframe-gebruikers (de multi user-versie op basis van NT 3.x) die migreren naar Microsoft Windows Terminal Server moeten per server 1495 dollar bijbetalen. Deze prijs geldt voor alle Winframe 1.7-gebruikers en is exclusief de door Microsoft te leveren Windows Terminal Server software. Deze moet apart worden aangeschaft.
Microsoft Windows Terminal Server werd oorspronkelijk beschouwd als een poging om de Java Netwerk Computer de wind uit de zeilen te nemen. Microsoft benadrukt met de nieuwste versie echter vooral de Windows-interface en probeert te kapitaliseren op de bestaande grote hoeveelheid Windows-programmatuur in omgevingen waar men liever met terminals werkt.
Verschillende terminalleveranciers, waaronder NCD, Wyse en Boundless, hebben aangekondigd terminals te leveren voor Windows Terminal Server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.