Canon richt zich op ingebedde software

De marges van goedkope randapparatuur staan onder druk. Daarom breidt Canon zijn onderzoek en ontwikkeling op het gebied van ingebedde software uit. Printers, camera's en andere apparaten moeten 'netwerkvriendelijker' worden.

Canon heeft een netwerkvriendelijke printer/fax/kopieer-machine geïntroduceerd in de VS, maar loopt op dit terrein achter op Xerox en HP. In inkjetprinters is Canon nog tweede, maar het kon vorig jaar niet op tijd nieuwe modellen uitbrengen. Daardoor wordt het nu op de hielen gezeten door Epson Amerika. Om de achterstand in te halen, wil Canon zich meer richten op de ontwikkeling van ingebedde software, om de toegankelijkheid van printers en kopieermachines in bedrijfsnetwerken te verbeteren.
Canon was de afgelopen jaren één van de succesvolste Japanse bedrijven, met zijn inkjet- en laserprinters en inkt- en tonercassettes. De laatste vijf jaar groeide de omzet met 40 procent en steeg de winst met 140 procent. In 1997 zette het bedrijf voor 43 miljard gulden om en haalde een winst van 3,8 miljard gulden. De inkomsten uit camera's (minder dan 10 procent van de totale omzet) en kopieermachines staan echter steeds meer onder druk. Het antwoord zoekt Canon in digitale technologie.
Volgens de Japanse zakenkrantThe Nikkei Weekly wil Canon 10 procent van zijn totale omzet in onderzoek en ontwikkeling gaan steken. De aandacht verschuift van print- en kopieertechnieken naar ingebedde software. Randapparatuur met lage marges moet plaats maken voor machines die klaar zijn voor het netwerk. Momenteel werken bij Canon tweeduizend software-ontwikkelaars in Japan en vierhonderd in zes andere laboratoria in de VS en Europa. Canon wil het software-onderzoek uitbreiden met laboratoria in India, China en de Filipijnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.