Reorganisatie treft Vanenburg BV's

Baan Business Systems (BBS), wederverkoper van Baan-software en onderdeel van investeringsmaatschappij Vanenburg Ventures, gaat reorganiseren.

BBS wordt uitgebreid met Baan Brothers Construction Solutions (het voormalige Kraan Bouwcomputing dat Vanenburg eerder dit jaar opkocht) en Baan Backoffice (levert ondersteuning voor gebruikers van de Baan-software).
Een en ander bleek na onderhandelingen die de vakbonden afgelopen dinsdagavond met Vanenburg voerden. Bestuurder Jan Paul Veenhuizen van FNV bondgenoten noemde het gesprek teleurstellend.
Bij Baan Health Care, ofwel het voormalige Hiscom, vallen geen ontslagen. Dit is één van Vanenburgs BV's met een cao en een goede organisatie.
Gisteren zijn al 42 medewerkers van BBS, Baan All Finance en Baan Institute geconfronteerd met een ontslagprocedure. Verder saneert Vanenburg door BV's te verkopen of samen te voegen. Vanenburg Ventures moet met zijn twintig BV's in Nederland weer een zuivere investeringsmaatschappij worden. De bonden weigeren echter mee te werken aan een sociaal plan zolang de ontslagprocedures niet van tafel worden geveegd.
De afvaardiging van Vanenburg, HR Manager Harry Enter bijgestaan door advocaten, had geen mandaat om, namens de betrokken onafhankelijke BV's de ontslagprocedures stop te zetten. Het is de vraag of Enter in staat is vóór maandag, als de onderhandelingen voortgezet worden, Vanenburg als geheel op één lijn te krijgen en het plan van de gedwongen ontslagen terug te draaien. De weg naar een goed sociaal plan, volgens het model als bij Baan Company is bereikt, ligt dan weer open.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable