BT en Applicare tekenen overeenkomst

British Telecom (BT) gaat medische software van Applicare Medical Imaging onder het eigen label te verkopen. Dat maakte het Nederlandse softwarebedrijf tijdens de radiologiebeurs Rsna in Chicago bekend.

De software van Applicare maakt het mogelijk beelden van ondermeer röntgenapparatuur op de PC zichtbaar te maken en te gebruiken voor diagnose.
BT zal de software van Applicare gebruiken om een verbindingsnetwerk aan te leggen tussen de Engelse ziekenhuizen, huisartsen, verzekeraars en apothekers. Behalve berichten zullen daardoor ook beelden kunnen worden uitgewisseld. Zo kan een huisarts het verslag of beelden van een onderzoek door een specialist in het ziekenhuis, van Internet halen - via een beveiligde verbinding - om zijn patiënt te informeren.
Het is naar verluidt de eerste keer dat een telecombedrijf zich begeeft in de markt van medische beeldnetwerken binnen en buiten ziekenhuizen. BT gaat een zogenaamde telemedicine- en Pacs-portefeuille ontwikkelen. Vanaf komend jaar zijn deze beschikbaar - in eerste instantie in Groot-Brittannië, later ook elders. BT investeert hierin zwaar, ondersteund door een miljardeninjectie van de Britse overheid.
Applicare Medical Imaging in Zeist verdrievoudigt dit jaar naar verwachting zijn omzet tot veertien miljoen gulden. Bij het bedrijf werken momenteel veertig mensen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable