Polis-aanvragen nu mogelijk via Internet

Systeemhuis Aksènse, dat software bouwt voor verzekeraars, heeft een Internet-applicatie ontwikkeld voor de acceptatie van polisaanvragen die intermediairs indienen. In januari 1999 neemt de eerste verzekeraar het systeem in gebruik.

Veel standaard polisaanvragen lenen zich voor automatisering. Voorheen moest 35 procent van de schriftelijke aanvragen nog eens gewijzigd worden omdat de gegevens niet bleken te kloppen. Een tussenpersoon was doorgaans tussen een half en drie uur bezig met een aanvraag. Nu kost dat nog maar vijf minuten. De doorlooptijd is bij automatische acceptatie van twee dagen tot zes weken teruggebracht naar nul.
Het onafhankelijke Aksènse werd al in 1993 opgericht en heeft nu twintig medewerkers in dienst. Het is een initiatief van een aantal verzekeraars, dat moet voorkomen dat alle verzekeraars een eigen applicatie bij de tussenpersonen neerzetten. Nu benaderen de intermediairs via een browser altijd de laatste software, omdat deze centraal op een server draait. Een betrokken verzekeraar zijn polisproduct bovendien altijd aanpassen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.