Spoedcursus levert snel NT-specialisten

Het nieuwe bedrijf WNT Profs gaat automatiseerders die zich bezighouden met Windows NT opleiden en detacheren. Na een opleiding van één maand gaan de deelnemers aan de slag.

"We bieden een combinatie aan van werven en trainen in een kort tijdsbestek. Normaal duurt dit traject zes tot negen maanden", zegt directeur Ad Koens. Hij hoopt in 1999 honderdtwintig mensen op te leiden en aan het werk te helpen. Op deze manier wil de ondernemer bijdragen aan de oplossing van de krapte op de arbeidsmarkt.
De kandidaten hoeven niet meteen een examen af te leggen. "We proberen deze druk weg te nemen door te zeggen: 'dat examen komt later wel'. Ze moeten het diploma echter wel na een half jaar op zak te hebben, anders wordt het arbeidscontract niet verlengd." Koens verwacht door een strenge selectieprocedure te voorkomen dat deelnemers na zes maanden hun diploma nog niet hebben gehaald. WNT Profs moet anders voor een nieuwe werknemer zorgen.
De directeur verwacht dat de snelheid waarmee de deelnemers aan het werk kunnen het programma van WNT Profs aantrekkelijk maakt. "De mensen die we afleveren zijn door de korte cursusduur weliswaar niet de allerbesten, maar wel goede Windows NT-specialisten." Het bedrijf richt zich op technici met een mbo- of hbo-opleiding. Ervaring in de automatisering is niet noodzakelijk. "We krijgen veel reacties van mensen die in het verkeerde vak terecht zijn gekomen en in ons traject een mogelijkheid zien eruit te komen."
Koens heeft ook het Millennium Platform benadert voor eventuele samenwerking. Deze instelling heeft namelijk nog enkele duizenden geworven specialisten in de wachtkamer, die ze momenteel niet kunnen onderbrengen bij het bedrijfsleven. "Die mensen lijken ons geschikt, dus dachten we aan een één-tweetje met het Platform. Maar, dat ging niet door, want het Platform vraagt 6500 gulden voor iedere kandidaat." Volgens Koens hebben zich inmiddels wel enkele 2000-specialisten aangemeld voor een opleiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable