Communicatie zwak punt telecom-industrie

Telecomregulator Opta, het ministerie van Verkeer en Waterstaat (V&W) en de leveranciers luisteren te weinig naar elkaar. Dit zegt directeur Frans van Belle van MCI Worldcom Nederland.

"Opta en V&W moeten onderzoek doen naar de Nederlandse situatie en de prioriteiten van de telecomindustrie. De aanbieders dienen hen hierbij beter te ondersteunen."
De Opta ligt zwaar onder vuur. Het voorstel om de KPN-tarieven fors te verlagen, noemen enkele KPN-concurrenten contraproductief. Nieuwe telecombedrijven die overwegen te investeren in infrastructuur, zouden hiervoor terugschrikken, omdat ze minder winst kunnen halen. Van Belle vindt de discussie een beetje plat. "Deze onenigheid zou niet nodig zijn geweest als Opta en de markt beter met elkaar hadden gecommuniceerd. De toezichthouder werkt voor 80 procent prima. De gebrekkige communicatie kan ook liggen aan het feit dat er te weinig mensen werken bij Opta."
MCI Worldcom werkt ondertussen aan de aanleg van het Randstedelijk netwerk. Het glasvezelnet in Rotterdam is volgende maand gereed. Volgend jaar volgen Den Haag en Utrecht. Volgens Van Belle zijn deze netwerken cruciaal voor de concurrentiepositie van Nederland als transportland. Hij legt over enkele maanden zijn functie als directeur Nederland neer. Hij is ook directeur van de internationale handelsdivisie van MCI Worldcom. De komende maanden werkt hij de nieuwe, nog onbekende Nederlandse directeur in.
Onder Van Belle haalde de Nederlandse afdeling zeven ondersteuningscentra naar de hoofdstad. Dat mooie resultaat levert ook problemen op. De organisatie breidt volgend jaar uit van vierhonderd naar duizend werknemers. Om te voorzien in opleiding en om genoeg mensen aan te trekken, zet MCI Worldcom een trainingscentrum in Amsterdam op.
Ondanks de felle concurrentiestrijd maakt Van Belle zich geen zorgen over de toekomst van MCI Worldcom in Nederland. De overname van MCI heeft in Nederland meer producten en klanten opgeleverd. Van Belle denkt dat efficiëntie doorslaggevend zal zijn. "En dan hebben de PTT's een probleem." De overname van MCI kan ten koste gaan van de efficiëntie van Worldcom, maar in Europa zou dit gezien de beperkte omvang van MCI niet gebeuren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.