Elsevier ontkent vrijage met Microsoft

Reed Elsevier ontkent dat het met Microsoft spreekt over een volledige overname dan wel de verkoop van onderdelen van het Engels-Nederlandse uitgeversconcern.

Volgens het Amerikaanse persbureau Dow Jones Newswires spreken beide partijen hierover. Een bron binnen Reed Elsevier zou dat hebben bevestigd. DeFinancial Times speculeerde op een mogelijke overname van de technische publicaties van het uitgeversconcern.
Het uitgeversconcern wilde aanvankelijk bevestigen noch ontkennen dat zulks het geval is. Toen de geruchten bleven aanhouden en de aandelenkoers van Reed Elsevier zich wild op en neer bewoog, kwam het uitgeversconcern met een uitgebreider commentaar. "We hebben een strategische alliantie met Microsoft. Daar blijft het bij", zegt Fokko Covers, financieel directeur van Reed Elsevier in Europa.
DeWall Street Journal vroeg beursanalisten om hun opinie. Jeff Meys, uitgeversaandelen-analist van ABN Amro in Londen, noemt het zeer onwaarschijnlijk dat Reed Elsevier zijn kroonjuwelen verkoopt. André Moons van ING Barings Research acht het wel mogelijk dat Microsoft in bepaalde onderdelen is geïnteresseerd, bijvoorbeeld de Amerikaanse vakbladen. Een overname is echter iets heel anders dan samenwerking, zo meent hij. "Dat is een erg grote stap", aldus Moons.
Reed Elsevier heeft een overeenkomst met Microsoft voor de afname van software en Internet-diensten, met een contractwaarde van zo'n zestig miljoen gulden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.