Aanbesteding brandweer- en politienet

De aanleg van het landelijke radionetwerk voor mobiele communicatie voor politie, brandweer en ambulances vordert. Binnenkort valt de aanbesteding te verwachten van het netwerkdeel van het project Communicatiesysteem 2000 (C2000).

Bij de keuze van de leverancier worden ook de gebruikers betrokken, aldus minister Peper (Binnenlandse Zaken) in zijn begroting.
De afgelopen tijd is een flinke stap voorwaarts gezet in de verbetering van de informatie-architectuur bij de betrokken corpsen. De komende vier à vijf jaar zal een ingrijpende vernieuwing van de infrastructuur voor communicatie tot stand komen. C2000 behoort tot de grootste infrastructurele automatiseringsprojecten die de komende jaren worden uitgevoerd. Het project betreft vervanging van de radionetwerken en de bouw van een geïntegreerd meldkamersysteem (GMS).
Zodra de leverancier is gekozen en het leveringscontract is getekend, start de aanleg van het radionetwerk in de regio Amsterdam-Amstelland. Voor de landelijke uitbouw van het netwerk is een nieuw model ontwikkeld. Dat model houdt meer rekening met de communicatieproblemen van landelijk opererende diensten. Ook biedt het de regio's iets meer ruimte bij het bepalen van het moment van aansluiting. De landelijke inrichting van het netwerk vindt plaats in drie opeenvolgende kringen vanuit de startregio. De regio Amsterdam is het middelpunt van een cirkel die in drie stappen groter wordt, tot hij het gehele land bestrijkt.
De bouw van het systeem (masten, kabels, computers en dergelijke) vindt plaats vanaf het tweede kwartaal van 2000 tot het tweede kwartaal van 2002.
Het meldkamersysteem GMS is inmiddels opgeleverd. De acceptatietests zijn afgerond. Momenteel wordt het systeem in de praktijk getest. Een draaiboek voor de landelijke invoering is in voorbereiding.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.