Transfer Solutions lanceert Oracle-oog

Transfer Solutions heeft een uitbreiding ontwikkeld voor de beheertool Oracle Enterprise Manager. Het softwareproduct, 'Het Oog' genoemd, is integraal met de beheertool te gebruiken.

Alle monitor-acties op Oracle-databases zijn ermee te automatiseren. Bepaalde gebeurtenissen zijn via email of pagers aan de databasebeheerder bekend te maken.
Sinds versie 7.3 levert Oracle een volwassen grafische beheertool voor zijn database. "De Enterprise Manager biedt basisfunctionaliteit voor het monitoren en het uitvoeren van beheeracties op Oracle-databases", aldus Corné van den Beemd van Transfer Solutions, die de uitbreiding ontwikkelde. "Met Het Oog kan je alles monitoren wat je maar in de gaten wil houden." Het product kan gebeurtenissen (user defined events) rechtstreeks rapporteren van de database naar de managementconsole. Oracle hield dat niet voor mogelijk. Gebruikers kunnen nu een op maat gesneden beheeromgeving of monitor bouwen.
Omdat 'Het Oog' eennative Oracle-toepassing is, zouden Enterprise Manager-gebruikers er zonder extra opleiding mee kunnen werken. Het automatisch monitoren van databases moet een tijdsbesparing opleveren. Verder zou preventief databasebeheer voor meer kwaliteit zorgen.
Transfer Solutions ontstond in 1995, nadat negen Oracle-medewerkers uit onvrede met het personeelsbeleid besloten hun krachten in een eigen organisatie te bundelen. Inmiddels telt het zestig medewerkers. Na een jaar was de relatie met Oracle hersteld en nu is de samenwerking goed. "We verkopen licenties en verzorgen seminars voor Oracle." Het bedrijf startte met consultancy, systeemontwikkeling en opleidingen op Oracle-gebied. Al snel voegde het daar databasebeheer en netwerkdiensten aan toe, en onderzoek naar nieuwe technologische ontwikkelingen als objectoriëntatie en Oracle 8.
Transfer Solutions voert weinig volledige projecten uit, maar adviseert over de wijze waarop Oracle-projecten op de rails gezet kunnen worden. KPN Telecom, CMG, Origin, Robeco en de Postbank staan op de klantenlijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable