Directie Compaq-DEC Nederland aangesteld

De overname door Compaq zal op Digitals afdeling Sales & Service in Utrecht niet tot gedwongen ontslagen leiden. Dit heeft Daan Fousert, manager Human Resources & Organisation van Digital, de vakbonden en ondernemingsraad toegezegd.

Bonden en OR gaan ervan uit dat Fousert deze toezegging als de nieuwe Human Resource Manager bij Compaq zal bekrachtigen.
Fousert maakt namelijk deel uit van het beoogde directieteam van de nieuwe combinatie Compaq-Digital. Dit team, dat deze week is gevormd, leidt de integratie van beide bedrijven in Nederland. Ton Pannekoek, voormalig country-manager van Compaq, staat aan het hoofd. Theo Cordesius (ex-DEC) leidt de afdeling Network and Systems Integration Services. Rien de Heer (ex-DEC) is manager Operations Management Services. De overige directieleden vervulden hun nieuwe functie eerder bij Compaq. Eric Aalbers is financieel manager. De verkoopafdelingen staan onder leiding van Ronald Knoop voor Channel Sales, Erik van de Meijden voor de verkoop aan grote klanten, en Ruud IJsel Schepper voor Consumers Sales and Marketing. Joop Ruijgrok krijgt een dubbelfunctie: manager Marketing en PC Products Group. Sander Scholten leidt Enterprise Computing. Deze afdeling omvat ondermeer Windows NT, Alpha, VMS, elektronische handel en datapakhuizen. Hans Daniëls komt terug van Compaq Ierland defield-engineers te leiden.
Nu de nieuwe directie is aangesteld, kunnen er knopen worden doorgehakt. De vakbonden overlegden afgelopen dinsdag met het management. De Unie was verhinderd, maar bespreekt volgende week de nieuwe situatie met vertegenwoordigers van de onderneming. De partijen bespraken ondermeer de integratie van de bedrijfsonderdelen en de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. De betrokkenen willen de integratie van DEC's Utrechtse vestiging voor eind 1998 afronden. De resultaten van deze besprekingen zijn nog niet bekend.
Over de toekomst van DEC's Europese distributiecentrum in Nijmegen bestaat minder duidelijkheid. Deze vestiging valt onder het Europese managementteam. De bonden verwachten dat de integratie van het centrum pas in 1999 voltooid zal zijn. Nog niet duidelijk is of Compaq onderdelen afstoot. Betrokkenen schatten in dat de integratie enkele tientallen banen zal kosten. Volgens voorzitter Ruud Haafkens van de OR van Digital Nijmegen wachten de mensen met smart op meer duidelijkheid. Bestuurder Sim�ne Verlaan van vakbond De Unie geeft aan dat enkele werknemers in Nijmegen ander werk zoeken, vanwege de onzekere toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.