Tas moet ex-werknemer duizenden betalen

Tas Groep moet accountmanager Plony Baas 22 duizend gulden betalen. De arbeidsovereenkomst tussen beide partijen is hiermee beëindigd. Dit was het resultaat van onderhandelingen gisteren voor de kantonrechter in Zevenbergen.

Tas had de rechter verzocht de dienstbetrekking te ontbinden wegens gewichtige redenen. Het automatiseringsbedrijf vindt dat Baas zich niet als een zorgvuldig werkneemster heeft gedragen. Vorige week daagden vijf andere werknemers Tas voor de kantonrechter in Amersfoort. Zij hadden hun contract opgezegd. Tas ging hiermee niet akkoord. In beide zaken brengt Tas het verwijt naar voren dat de werknemers betrokken zijn bij het benaderen van personeelsleden om voor een ander bedrijf te gaan werken. De onderneming vermoedt dat een oud statutair directeur werknemers van Tas werft voor zijn nieuwe bedrijf. Tas betoogde dat Baas hierbij betrokken is. Zij zou een door deze oud-directeur georganiseerde wervingsbijeenkomst hebben bijgewoond. Volgens Baas ging het niet om een wervingsbijeenkomst, maar om een afscheidsborrel van deze directeur.
Baas vindt dat ze geïntimideerd is door Tas. Nadat de onderneming de ontslaggolf van medewerkers in de gaten kreeg, werd de accountmanager op kantoor uitgenodigd voor een gesprek. Na aankomst werd Baas echter verhoord door een recherchebureau en een paar dagen later door vijf vertegenwoordigers van Tas. Scholten, lid van de raad van bestuur van Tas, voegde haar tijdens deze verhoren het volgende toe, zo blijkt uit het verweerschrift van Baas' advocaat J.K. den Haan: "We vreten ze allemaal op en als op een of andere manier blijkt dat je er nog op een andere manier bij betrokken bent bij deze zaak, knopen we jou ook op, bij deze."
De rechter gaf ter zitting aan dat de relatie tussen Tas en Baas te veel vertroebeld is om de dienstbetrekking in stand te houden. Wel vond hij dat Tas moet betalen. Na enig handje-klap kwamen de partijen uit op een bedrag van 22 duizend gulden, onder de voorwaarde dat Baas de komende twee jaar niet in dienst treedt bij de oud-directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.