Personeelsverloop is groter dan ooit

Het verloop van automatiseringspersoneel in het Nederlandse bedrijfsleven zal dit jaar tot recordhoogte stijgen. In 1998 zal 10,6 procent van de IT'ers van baan veranderen.

Dit blijkt uit de salarisenquête 1998 van Berenschot. "Een jaar of tien geleden kwamen we eens in de buurt van dit percentage terecht. Zo hoog als dit jaar is het verloop echter nog nooit geweest", lichtte manager Adviesgroep Informatica W. Pelger van Berenschot toe.
Vorig jaar vertrok minder dan 8 procent van de automatiseerders bij hun werkgever. Het verloop van automatiseerders is het hoogst bij softwarehuizen (13,3 procent) en het laagst bij de non-profit-sector en de banken. De belangrijkste redenen voor vertrek zijn: salarisverbetering (42 procent) en uitdagend werk (31 procent).
Berenschot komt voor 1998 met een gemiddelde salarisstijging van ongeveer 5 procent. De adviesgroep kijkt hierbij naar het salarisgebouw van de ondernemingen. De werknemers worden ingedeeld per functiegroep. Hierbij kan het voorkomen dat iemand promotie maakt, meer gaat verdienen, maar toch het gemiddelde inkomen van zijn nieuwe functiegroep verlaagt. Dat komt doordat dit personeelslid in de laagste schalen van zijn nieuwe groep belandt. Onderzoekers die de salarisontwikkeling van de individuele werknemers volgen, zoals De Breed en Partners, komen op een veel grotere loonstijging uit. Onlangs melddeComputable dat De Breed en Partners een salarisstijging van 10 procent verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.