Unisys lanceert hybride Unix/NT-server

Unisys heeft deze week uiteindelijk zijn hybride Unix- en Windows NT-server gelanceerd. Deze gecombineerde machine, Enterprise Server ES7000, is gebaseerd op de cmp-architectuur (cellular multi-processing) van het bedrijf.

Deze machine was onderdeel van een complete reeks aankondigingen van de mainframefabrikant annex dienstverlener. De centrale boodschap die Unisys nu uitdraagt betreft het belang van e-handel en de rol die deze leverancier daarin speelt.
De ES7000 kan maximaal 32 Intel Pentium III Xeon-processors bevatten, die Windows NT, 2000 en SCO's Unixware kunnen draaien in gescheiden partities binnen het systeem. Verder heeft deze hybride maximaal 64 GB aan geheugen en een maximum van 96 PCI-aansluitingen.
Unisys' nieuwe server is ook voorbereid om opgewaardeerd te worden met toekomstige 64-bit chips van Intel, waarvan de Itanium (voorheen Merced) de eerste zal zijn. Hierbij kunnen gebruikers alle processoren of slechts enkele exemplaren vervangen door IA-64 processors.
De alliantie tussen Unisys en Microsoft is met de lancering van de ES7000 uitgebreid. De twee partners ontwikkelen samen software voor het dynamisch partitioneren van de hybride server. Die toekomstige functionaliteit maakt het mogelijk om de partitie van een sub-server in het systeem automatisch uit te breiden wanneer de rekenbelasting plotseling toeneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable