QAD tuigt vlaggenschip op voor e-handel

Erp-leverancier QAD maakt zijn erp-systeem MFG/Pro geschikt voor e-handel, door het erp-systeem te koppelen met de zelfontwikkelde eQ-software, die eerder als On/Q op de markt werd gebracht. Het bedrijf hoopt hiermee een eind te maken aan de verliezen die het al geruime tijd lijdt.

De eQ-software is ruim een jaar geleden geïntroduceerd als On/Q. Toen stelde Peggy Biddison,vice president global marketing, dat deze software de interne logistiek van fabrieken en distributiecentra optimaliseert. Daarmee zou QAD een oplossing bieden voor het beheren van de totale logistieke keten, hetsupply chain management (scm). Een jaar geleden stortten erp-bedrijven zich massaal op scm. Met de introductie van On/Q (on cue staat voor 'op tijd') was QAD laat. Met de koerswijziging naar e-handel sluit het bedrijf alweer de rij van firma's die met zo'n oplossing komen. Jim Kirkley,chief technoloy officer: "Onze klanten willen ook e-handel drijven. Daarom hebben we de naam veranderd van On/Q in eQ. De gebruikers van MFG/Pro kunnen de eQ software koppelen aan het erp-systeem. Voor scm werken we samen met Paragon, leverancier van software voor het maken van strategische planningen."
Kirkley geeft toe dat het vreemd kan overkomen; eerst een product aankondigen als oplossing voor het managen van de totale logistieke keten, en dan stellen dat de klanten er e-handel mee kunnen bedrijven. "On/Q was altijd al bedoeld voor het middensegment van de markten waarop wij actief zijn. Het managen van de totale logistieke keten is in die branches een wezenlijke voorwaarde om te beginnen met e-handel." QAD richt zich met het vlaggenschip MFG/Pro op vier segmenten: de automobielindustrie, elektronicafabrikanten, de voedingsindustrie, en industriële en medische producten.
QAD lijdt al een jaar fors verlies. Een reorganisatie en het schrappen van tweehonderd arbeidsplaatsen hebben niet het gewenste effect gehad. Het tweede kwartaal (tot 31 juli) leverde 58 miljoen dollar omzet op, 23 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 1998. Op die gestegen omzet verliest het bedrijf bruto 4,4 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de omzet krap tweehonderd miljoen dollar. Het slechte resultaat van QAD is illustratief voor de malaise in de erp-markt. De erp-leveranciers verwachten wel dat na 2000 de markt weer aantrekt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.