Aandelenkoers Microsoft doet knieval

De aandelen van Microsoft hebben op de grote beurzen een relatief lichte koersval van 4 procent gemaakt. Analisten hadden gevreesd voor een grote paniekreactie op de markt naar aanleiding van het strenge oordeel van rechter Thomas Penfield Jackson.

De beurzen gingen wel met een snelle Microsoft-handel van start; in de eerste veertig minuten werden meer dan 41 miljoen aandelen van de softwareleverancier verhandeld. Volgens financiële experts is de dip van 4 procent duidelijk gerelateerd aan de 'findings of fact' van rechter Jackson.
De magistraat onthulde deze eerste fase van zijn oordeel na het sluiten van de beurzen, juist om paniek op de handelsvloeren te voorkomen. Toch heeft zijn officiële 207 pagina's tellende kijk op de antitrustzaak effect op de aandelenhandl.
De Dow Jones-index zakte dan ook in eerste instantie 21 punten als gevolg van de Microsoft-dip. Later trok de Dow Jones weer wat bij met een stijging van 1,22 punten. Financiële analisten menen dat er nog wel enkele dalingen komen, in zowel de koers van het aandeel Microsoft als in beursindexen.
Veel investeerders zijn zich echter bewust van het feit dat de nu geopenbaarde 'findings of fact' slechts een eerste stap vormen tot een definitieve uitspraak. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de zaak als geheel nog lange tijd kan voortslepen, zeker als Microsoft een uiteindelijke uitspraak in hoger beroep gaat aanvechten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable