Baan bestrijdt concurrenten online

Baan investeert de komende jaren veel in het Internet. Dit zegt Mary Coleman, president van de Nederlandse software-onderneming, die nu ook het wereldwijde netwerk van verbonden computers heeft ontdekt. Gisteren is de beurs Baanworld 99 begonnen in Wenen.

Concurrenten als Sap, Oracle en JD Edwards hebben zich enige tijd geleden al gestort op het ontdekken van de online-mogelijkheden van hun erp-programmatuur, de software voor bedrijfsautomatisering. "Die bedrijven hebben echter niet het niveau van integratie dat onze technologie heeft", aldus Coleman.
De topvrouw opende Baanworld met het opsommen van de successen van haar bedrijf wat betreft het integreren van overgenomen technologieën en bedrijven. Coleman stelt dat Oracle en Sap dit niet voor elkaar kunnen krijgen.
De samenwerking tussen JD Edwards en Siebel, de crm-marktleider (customer relationship management, beheer van klantenrelaties) doet de Baan-president af als niet-technologisch geïntegreerd. JD Edwards heeft die alliantie gesloten om een bredere productportfolio te verkrijgen.
De erp-industrie is de laatste tijd omgewoeld door een reeks overnames, die vooral liggen op het gebied van crm. Dit zogenoemde 'helpdesk plus' vertegenwoordigt een snelgroeiende afzetmarkt voor softwareleveranciers. Oracle bijvoorbeeld kocht drie kleinere crm-firma's. Peoplesoft nam het bedrijf Vantive over. JD Edwards acquireerde de firma Numetrix.
Baan toonde de afgelopen drie jaar een soortgelijk uitbreidingsgedrag. President Coleman zegt dat het integreren van de daarmee verkregen technologieën ruim zestig miljoen dollar heeft gekost. Zij meent dan ook dat haar concurrenten de komende tijd wel even zoet zijn met het verwerken van de overgenomen software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable