Justitie kan Windows 2000 blokkeren

Het Amerikaanse ministerie van Justitie kan stappen ondernemen om de levering van Windows 2000 te blokkeren. De lopende antitrustzaak tegen Microsoft draait namelijk om de integratie van diens Internet Explorer met Windows.

Antitrust-juristen achter het dan ook zeer waarschijnlijk dat Justitie het aanstaande Windows 2000 wil tegenhouden. Dat nieuwe besturingssysteem is geïntegreerd met versie 5.1 van de Explorer-browser. Rechter Thomas Penfield Jackson heeft in zijn 'feitenvinding' al bepaald dat die koppeling niet legaal is.
"Het is zeker mogelijk dat het ministerie een motie zal indienen bij de rechter om de levering van Windows 2000 op te schorten. Dat is niet alleen waarschijnlijk, maar bijna zeker", meent antitrust-advocaat Hillard Sterling van het IT-gespecialiseerde juristenkantoor Gordon & Glickson uit Chicago.
"Het oordeel van de rechter heeft duidelijk implicaties die van toepassing zijn op Windows 2000 en andere versies van dat besturingssysteem. Justitie zal het hof dan ook verzoeken de lancering daarvan te blokkeren om de status quo te handhaven terwijl de partijen hun rechtsgang voortzetten", aldus Sterling.
Indien het ministerie dit scenario volgt, sust dat de vrees van veel Microsoft-tegenstanders dat een uiteindelijke uitspraak niet meer valide zal zijn tegen de tijd dat de totale rechtsgang is beslecht. Aan de andere kant lijkt het waarschijnlijk dat Justitie nu al te laat is om een dergelijke stap te ondernemen; Windows 2000 moet in februari al uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable