Compaq zet Alpha voort met Wildfire

Compaq heeft details onthuld over zijn plannen voor de Alpha-processor. Die chip moet op termijn Unix-variant Tru64 en mainframe-besturingssysteem OpenVMS in één machine kunnen draaien. Deze zogenoemde Wildfire-uitvoering van de Alpha komt in februari volgend jaar op de markt.

Dit partitioneerbare systeem had al eerder uit moeten komen, maar Compaq legt nu pas de laatste hand aan de hardware. Het bedrijf gaf op de Telecom 99-beurs in Genève en op de Amerikaanse Decus-gebruikersbijeenkomst al demonstraties van zijn zware Wildfire-servers. De eerste machine met deze nieuwe processor is de Alpha-server GS80, die één tot acht Alpha's kan bevatten.
Rond diezelfde tijd komt Compaq echter met de EV67-uitvoering van de huidige generatie Alpha-processoren. Die verbeterde chips halen een kloksnelheid van 800 MHz. Later in 2000 volgt de EV68, die op 1 GHz draait. Voor de tweede helft van 2001 staat de EV7 op stapel. Die moet een prestatieniveau neerzetten dat twee keer zo hoog ligt als dat van de huidige Alpha's, aldus de leverancier. Na 2001 komt de EV8. Deze krijgt een nieuw ontworpen processorkern en presteert daardoor zestien keer zoveel als de EV67.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable