Monterey Unix wint Oracle voor IA-64

Oracle zal zijn software vertalen voor de Monterey Unix-variant van IBM en SCO. Dat aanstaande besturingssysteem draait onder meer op de 64-bit Itanium-processor, voorheen Merced, van Intel.

Monterey bestaat uit het samengaan van IBM's AIX, SCO's Unixware en Sequents PTX. Dat laatstgenoemde bedrijf is sinds juli dit jaar een dochteronderneming van IBM. De Unix-varianten van SCO en Sequent draaien al sinds de oorsprong op Intel-processoren, maar dan de bestaande 32-bit exemplaren. IBM's AIX draait op zijn eigen Power-PC processoren.
Oracle gaat nu samen met de Monterey-partners zijn reeks applicaties en zijn databanksoftware overzetten naar de aanstaande nieuwe Unix-variant. Daarnaast zal IBM meewerken aan het verbeteren van Oracle's Internet Directory op Monterey en versie 4.3.3 van AIX.
De vertaling van die op Ldap (lightweight directory access protocol) gebaseerde directory-software moet eind dit jaar beschikbaar zijn voor IBM's Unix-platform. De uitvoering voor Monterey komt volgend jaar uit samen met de overige vertaalde Oracle-producten.
Het overzetten van de software is op zich niet bijzonder. De code van Monterey is voor 80 procent afkomstig van AIX 4.3.3, dat Oracle reeds ondersteunt. Belangwekkender is het feit dat de databankleverancier het aanstaande Monterey erkent als 'tier one'-platform. Dat belang wordt weer wat afgezwakt doordat die Oracle-definitie ook slaat op Suns Solaris, Hewlett-Packards HP-UX, IBM's AIX en OS/390, Compaqs Tru64, en Microsofts Windows NT Server en Windows 2000 Server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.