Red Hat verbreedt aanbod Linux-applicaties

Red Hat versterkt zijn positie op Linux-gebied met de overname van Cygnus Solutions. De Linux-distributeur telt 674 miljoen dollar aan aandelen neer voor die leverancier van hulpmiddelen voor software-ontwikkelaars.

Red Hat krijgt hiermee ook een breder bereik aangezien Cygnus zich voornamelijk richt op ingebedde applicaties en mobiele apparatuur. "Het belang van deze overname is dat niemand besturingssystemen koopt; mensen kopen applicaties", zegt aftredend Red Hat-president Bob Young.
Die topman trekt zich terug uit de dagelijkse leiding en blijft aan als voorzitter van de directieraad. Zijn positie als president gaat over in handen van Red Hat-topmanager Matthew Szulik.
De distributeur van het 'open source' Linux zal zich middels het overgenomen Cygnus in toenemende mate richten op ontwikkelaars. "Meer ontwikkelaars betekent meer applicaties en dat betekent weer meer Linux-gebruikers", aldus Young.
De programmeursmarkt die hij hierbij in gedachten heeft, bestaat echter niet perse uit de reeds bestaande 'open source'-ontwikkelaars. Red Hat wil nu de 'massamarkt' van ontwikkelaars lokken, die bijvoorbeeld factureringssystemen maken voor kantoren. Daarnaast kijkt het bedrijf ook alvast vooruit naar toepassingen voor mobiele Internet-apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable