Corel gaat desktop-strijd weer eens aan

Corel lanceerde gisteren zijn uitvoering van het 'open source'-besturingssysteem Linux en een bijbehorend pakket kantoorapplicaties. Michael Cowpland, president van de softwareleverancier, wil hiermee de strijd om de PC-desktop met Microsoft - opnieuw - aangaan.

Tijdens zijn presentatie van Corel Linux en Wordperfect Office zei de topman dat de tijd van Linux is aangebroken. "Red Hat heeft grote stappen gezet voor de acceptatie van Linux, maar hun product wordt nog steeds gezien als een server-besturingssysteem; moeilijk te installeren en alleen voor experts."
Corels distributie, gebaseerd op de Debian-kernel en de grafische interface K Desktop Environment, is bedoeld voor eindgebruikers en kantoormensen. Cowpland spiegelt potentiële afnemers dan ook voor dat Windows-gebruikers geen bijscholing nodig hebben.
Die uitspraak is nauwelijks te kwalificeren als opschepperij, aangezien Corel Linux en de daarop draaiende kantoorsoftware nagenoeg ogen als Microsofts Windows 98 en Office 97. Wel ondergraaft die gelijkenis voor een groot deel direct de meerwaarde van Corels alternatief.
De softwareleverancier mikt echter vooral op nieuwe computer-gebruikers. Hiervoor heeft het overeenkomsten gesloten met enkele distributeurs en eenoem-contract met het Canadese PC Chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable