Herstructurering Lucent in vier divisies

Lucent Technologies, één van 's werelds grootste producenten van telecom- en netwerkapparatuur, heeft in het op 30 september afgesloten vierde kwartaal betere resultaten geboekt dan was voorspeld.

Tegelijkertijd kondigde de onderneming een reorganisatie aan, waarbij ze zich wil richten op vier kernactiviteiten: halfgeleiders, draadloos, optische en data-netwerken, en professionele dienstverlening.
De winst in het vierde kwartaal bedroeg 972 miljoen dollar (ruim 1,98 miljard gulden). Dat is een stijging van ongeveer 50 procent ten opzichte van de 647 miljoen dollar in het vierde kwartaal vorig jaar. De omzet steeg met 23 procent, tot ruim 10,5 miljard dollar (ruim 21,5 miljard gulden).
De winst per aandeel kwam uit op 31 dollarcent, waar Wallstreet-analisten 29 dollarcent hadden verwacht. Dat Lucent de voorspellingen overtreft, is eigenlijk geen nieuws meer. Dat doet het bedrijf al elk kwartaal sinds het in 1996 werd afgesplitst van AT&T.
Toch vindt de onderneming de tijd rijp voor een grootscheepse reorganisatie. Door een verdeling in vier verschillende divisies hoopt Lucent nog meer succes te hebben in vier snelgroeiende markten. Met de vier divisies - Service Provider Networks, Enterprise Networks, Netcare Professional Service en Micro-electronics and Communications Technologies - richt het bedrijf zich op de groeimarkten optische netwerken, draadloze communicatie, halfgeleiders en elektronische handel.
De reorganisatie gaat gepaard met enkele personeelsverschuivingen in de top van de onderneming. Ex-KPN'er Ben Verwaayen bijvoorbeeld is benoemd tot vice-president internationale zaken en vervangt Arun Netravali Dan Stanzione als president van Bell Labs, de R&D-tak van Lucent. Stanzione wordt persoonlijk adviseur van Lucents president en ceo (chief executive officer), Richard McGinn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable