Windows 2000 koppelt aan voorgangers

Microsoft werkt aan een reeks client-extensies voor Windows 95, 98 en NT 4 Workstation om die desktopsystemen toegang te geven tot functionaliteit van het aanstaande Windows 2000. Deze uitbreidingen voor de huidige Windows-versies komen volgend jaar uit.

De programmatuur voor Windows 95 en 98 wordt meegeleverd met Windows 2000, dat op 17 februari uitkomt. De software voor NT Workstation zal verwerkt zijn in het zevende Service Pack voor het zware besturingssysteem. Dat pakket met lapmiddelen en verbeteringen komt midden volgend jaar uit.
De extensies geven de bestaande besturingssystemen de mogelijkheid via het nieuwe Active Directory te zoeken naar directory-objecten als gebruikersprofielen en printers. Daarnaast krijgen de huidige Windows-versies de mogelijkheid zich aan te melden bij de dichtstbijzijnde domein-server. Dit moet de belasting op netwerken verminderen.
Verder wil Microsoft het bereik van de functionaliteit van Windows 2000 voor fouttolerantie en verdeling van de systeembelasting uitbreiden naar 95, 98 en NT 4 Workstation. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het gedistribueerde bestandssysteem dat Microsoft introduceert in Windows 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable