Schrappen NT op Alpha kost Compaq miljoenen

Compaq moet in totaal een bedrag van 250 miljoen dollar betalen voor het schrappen van Windows NT voor zijn Alpha-systemen. Deze kosten komen voort uit de inruilprogramma's en migratiediensten waar gebruikers van NT op Alpha recht op hebben.

Leverancier Compaq wil die klanten namelijk zoveel mogelijk zien over te krijgen naar zijn andere platformen, zij het de Intel-servers met Windows NT, Alpha-servers met Unix-variant Tru64 of mainframes met OpenVMS.
De computerfabrikant schrijft in het vierde kwartaal van dit jaar honderd miljoen dollar af en nog eens honderd- tot 150 miljoen in het eerste kwartaal van 2000. Dit blijkt uit documenten die Compaq heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het bedrijf heeft publiekelijk nog geen mededelingen gedaan over de kosten voor het afschrijven van NT op Alpha.
Analisten zijn overigens positief gestemd over die stap van Compaq. "Het was een moeilijke beslissing, maar het was nodig; Compaq moest zijn productlijnen rationaliseren. Compaq moet een kritische massa ontwikkelen voor zijn Unix-platform, maar het werd afgeleid door het ondersteunen van diverse afgeleide platformen en besturingssystemen", zegt IT-analist Richard Chu van marktonderzoeker S.G. Cowen & Co. in Boston.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable