IBM test Linux-software op Intel-servers

IBM wil zijn 'Solution partnerships'-centra uitbreiden om ook Linux-applicaties van externe leveranciers te testen. De computerleverancier wil evalueren hoe die software zich gedraagt op de eigen Netfinity Intel-servers.

Op dit moment heeft IBM wereldwijd veertien van die testcentra die zich bezighouden met Microsofts Windows NT, SCO's Unixware, Novells Netware en het eigen, aloude OS/2. Voor de Linux-testprocedure heeft IBM nu honderd applicaties in de wachtrij staan. Achtentwintig programma's zijn al getest voor Linux op Netfinity-machines.
"De belangstelling voor Linux groeit, en het is een fantastisch besturingssysteem voor Internet en het delen van bestanden en printers. De vraag is: waar zijn de applicaties? Dat willen we met dit initiatief aanpakken", zegt IBM-topmanager Tom Figgatt.
"Het merendeel van de Linux-interesse concentreert zich op servers. Maar we zien ook kleine groepen die naar andere toepassingsgebieden kijken en daar werken wij dus ook aan. Bijvoorbeeld bij ontwikkelaars die naast Windows ook Linux op hun Thinkpad-laptops willen hebben", aldus Figgatt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable