Windows 98 krijgt nog twee afstammelingen

Microsoft geeft toe dat de volgende versie van zijn besturingssysteem, codenaam Millennium, wellicht toch niet de laatste van de 9x-lijn zal zijn. Het bedrijf werkt al sinds de zomer van 1997 aan een consumentenplatform op basis van de Windows NT-kern.

Windows 98-opvolger Millennium moet rond het midden van volgend jaar uitkomen. Inmiddels is een tweede bèta-versie al aangekondigd. Het lijkt er nu op dat de 9x-kern nog een incarnatie krijgt na Millennium. "We ontwikkelen een nieuw consumentenbesturingssysteem op basis van de NT-kernel. Het is echter nog de vraag of dat de volgende versie wordt of niet", zegt een Amerikaanse Microsoft-woordvoerder.
Volgens de oorspronkelijke planning moest Windows 98 de laatste der 9x-platformen zijn. Die planning is al een keer bijgesteld om het toekomstige Millennium te omvatten. Dat besturingssysteem zal voornamelijk verbeteringen bevatten en niet zozeer revolutionaire veranderingen. Microsoft volhardt in zijn ingezette neiging naar het integreren van applicaties in het besturingssysteem. Millennium heeft onder meer een nieuwe versie van de Internet Explorer en programmatuur om beelden van digitale camera's te kunnen ontvangen en bewerken.
Analisten wijten de langere levensduur van de 9x-kern aan de vertragingen die Windows 2000, voorheen bekend als Windows NT 5.0, heeft opgelopen. Dat aanstaande besturingssysteem moet de basis vormen voor het volgende-generatie consumenten-Windows. Microsoft zelf geeft geen verklaringen voor het voortzetten van de oudere 9x-serie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.