FCC vecht fusie MCI/Worldcom en Sprint aan

De Federale Communicatiecommissie (FCC) is tegen de voorgenomen fusie tussen MCI/Worldcom en Sprint. Het samengaan van die twee telecom-grootmachten zou een niet aanvaardbare klap zijn voor de concurrentie.

Dit harde oordeel uit FCC-onderzoeksdirecteur Tom Krattenmaker in een intern memo dat al dateert van eind oktober. MCI/Worldcom en Sprint kondigden pas medio-november aan dat zij willen fuseren. Die twee zijn respectievelijk de tweede en derde grootste telecommaatschappijen.
Krattenmaker voorzag in zijn memo aan FCC-voorzitter William E. Kennard reeds problemen voortkomend uit een - toen nog - eventuele fusie. De directeur meent dat verdere consolidatie onder grote telecombedrijven die lange-afstandsdiensten bieden onacceptabel is. Dit vooral vanwege de negatieve gevolgen voor lokale telecomgebruikers.
Inmiddels lijkt ook het Amerikaanse ministerie van Justitie het samengaan tussen MCI/Worldcom en Sprint tegen te willen gaan. Het ministerie heeft de bekende Wall Street antitrust-jurist Stephen Axinn ingehuurd om de fusie ter waarde van 115 miljard dollar tegen het licht te houden. Dit onderzoek kan zeker meerdere maanden in beslag nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.