Nieuwe Linux-kernel komt pas volgend jaar

De aanstaande grote opwaardering van de Linux-kernel naar versie 2.4 komt pas in het eerste kwartaal van volgend jaar. "Het is duidelijk dat we geen 2.4 meer zullen hebben in dit millennium", aldus Linux-vader Linus Torvalds in een mededeling aan de kernel-mailinglist.

"Laten we dus proberen nog dit jaar een pre-2.4 serie op gang krijgen om dan de echte versie in het eerste kwartaal van 2000 uit te brengen." De versie-nummering van dit populaire 'open source' besturingssysteem gebruikt even nummers achter de komma voor grote, stabiele opwaarderingen en oneven nummers voor kleine tussenversies. Die laatste categorie bevat vooral lapmiddelen.
Verder maakt Sun Microsystems een opvallende strategie-ommekeer wat betreft Linux. De leverancier van Unix-variant Solaris verkoopt nu ook de Deluxe-uitvoering van Red Hat Linux 6.1 voor systemen met zijn eigen Sparc-processor. Sun gaat echter nog niet zo ver dat het die Linux-distributie voorgeïnstalleerd levert op zijn computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable