Exchange 2000 verschijnt na Windows 2000

De nieuwe 2000-versie van Microsofts Exchange Server komt later op de markt dan besturingssysteem Windows 2000. Berichten doen de ronde dat de groupware-programmatuur pas in de tweede helft van volgend jaar verschijnt.

Microsoft zegt dat de lancering van Exchange 2000 niet is vertraagd en dat de uiteindelijke code - zoals eerder gepland - in de eerste helft van volgend jaar naar de cd-fabrieken gaat. Daarmee komt deze software toch later uit dan Windows 2000, dat begin deze maand naar de cd-persen ging en medio februari pas beschikbaar is.
De aanstaande nieuwe uitvoering van Exchange moet voor Microsoft marktaandeel veroveren op het nog altijd leidende Notes van IBM-dochter Lotus. Indien de 2000-versie inderdaad zes maanden na de nieuwe Windows NT-uitvoering verschijnt, kan dat plan spaak lopen.
Volgens analist Navi Radjou van onderzoeksbureau Forrester Research nemen veel gebruikers en beta-testers van Exchange een afwachtende houding aan. "Zij willen eerst zien hoe Exchange 2000 samenwerkt met Active Directory." Die directory-diensten van Microsoft maken hun debuut in Windows 2000 en moeten programma's als Exchange voorzien van informatie over gebruikers, authentificatie, rechten en applicatie-permissies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable