Hotmail-storing na wanbetaling domein

Microsofts Hotmail is dankzij een privé-actie van Linux-consultant Michael Chaney weer voor alle gebruikers bereikbaar. Deze gratis e-maildienst was tijdens de Kerstdagen gedeeltelijk onbruikbaar doordat er bij domeinregistreerder NSI nog een rekening van 35 dollar openstond.

Chaney kon op Kerstavond niet bij zijn elektronische post komen en ontdekte de oorzaak van dit probleem. Vervolgens heeft hij de nota bij NSI online betaald met zijn creditcard. "Ik heb dit echt niet gedaan om Microsoft voor schut te zetten. Ik dacht gewoon dat dit het leven voor veel Hotmail-gebruikers makkelijker zou maken", aldus de Amerikaan.
Het probleem kwam voort uit het verlopen van Microsofts registratie op het domeinhttp://www.passport.com. Die site verifieert de identificatie en wachtwoorden van gebruikers voor Hotmail en een kleine vijfentwintig andere online-diensten. Zowel Microsoft als NSI hebben nog geen officiële reactie gegeven.
Ondertussen is Microsoft druk bezig zijn webportaal MSN (de voorheen-gesloten online-dienst Microsoft Network) te herzien en uit te bouwen. Slechts vier maanden geleden vond deze Internet-tak van de softwareleverancier eindelijk een nieuwe president.
Sindsdien heeft MSN samenwerkingsverbanden gesloten met diverse winkelketens en andere consumenten-gerichte bedrijven. Daaronder bevindt zich onder meer de grootste Amerikaanse supermarkt-uitbater Simon Property Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable