IT-groep wil consumentendata beheren

Een groep IT-bedrijven heeft de Trusted Computing Platform Alliance (Tcpa) opgezet om informatie over consumenten te bewaren en beheren. Microsoft en Intel, reeds berucht vanwege privacyschending en omstreden identificatienummers, bevinden zich in deze alliantie.

De andere leden zijn Compaq, IBM en Hewlett-Packard. Deze groep wil "het vertrouwen in elektronische handel vergroten door een standaard te scheppen voor beveiligingstechnologie in PC-omgevingen", aldus de officiële verklaring. De alliantie meldt verder een open organisatie te zijn en nodigt andere bedrijven dan ook uit mee te doen aan het initiatief.
Uiteindelijk moet dit streven leiden tot een nieuwe specificatie voor zowel hardware als software. Het gaat hier om beveiliging op het niveau van de chips, het bios en het besturingssysteem. Die richtlijnen moeten tegen de tweede helft van 2000 uitgekristalliseerd zijn. Andere IT-bedrijven kunnen die specificatie dan in licentie nemen.
Ondanks het feit dat de groep zegt e-handel te willen bevorderen, rept de alliantie ook van het beter installeren, gebruiken en beheren van beveiligingselementen op PC's. Dat neigt meer naar netwerk- en systeembeheer zoals dat binnen bedrijven plaatsvindt. Het doel van de Tcpa is dus nog niet geheel duidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.