Debian GNU/Linux valt voor commercie

VA Linux, SGI en IT-uitgever O'Reilly & Associates financieren de commercialisering van Linux-distributie Debian GNU/Linux. Deze variant van het populaire 'open source'-besturingssysteem is tot op heden gratis verkrijgbaar via Internet.

Ongeveer vijfhonderd onafhankelijke programmeurs begonnen vier jaar geleden aan deze Linux-variant onder de naam Debian Project. Zij stellen - zoals het in de Linux-gemeenschap hoort - ook de broncode van hun product gratis beschikbaar.
Nu stoppen de ontwikkelaars hun besturingssysteem in een kant-en-klaar pakket dat in softwarewinkels komt te liggen. Hiermee gaat Debian de directe concurrentie aan met leveranciers als Red Hat en Caldera, die hun Linux-distributies als een compleet eindgebruikerspakket aanbieden.
Volgens VA Linux, fabrikant van computers met Intel-processoren en Linux, is Debian de tweede populairste variant van het 'open source'-besturingssysteem. De nummer één is de distributie van Red Hat, dat inmiddels als eerste Linux-bedrijf aan de beurs is genoteerd.
De Amerikaanse uitgever van IT-boeken O'Reilly & Associates laat zijn nieuwe handleiding voor Debian GNU/Linux opnemen in het Debian-winkelpakket. Verder krijgt de koper 1440 'open source'-programma's en een demo van het spel Myth II, dat dus ook op Linux draait. Dit totale pakket zal een introductieprijs van twintig dollar hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.