Microsoft wil budgetverlaging Justitie

Microsoft voert druk uit op het Amerikaanse Congres om het budget voor de antitrust-divisie van het ministerie van Justitie te verlagen. Dit meldde Washington Post als eerste. Deze lobby heeft al voor felle reacties van antitrust-juristen gezorgd.

"Dit is absoluut een harde tactiek", zegt advocaat Warren Grimes, tevens professor rechten aan de Southwestern University School of Law in Los Angeles. Hij meent dat het niet ongebruikelijk is voor een bedrijf om aanklachten met alle middelen te bestrijden. "Het is hier echter ongebruikelijk dat ze het budget aanvechten."
Microsoft is door de antitrust-divisie van Justitie aangeklaagd voor monopolistisch gedrag. De softwareleverancier lobbiet bij leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden om het antitrust-budget van de regering Clinton voor het fiscale jaar 2000 te verlagen met negen miljoen dollar. Die periode begon 1 oktober dit jaar.
De overheid wilde oorspronkelijk een bedrag van 114,3 miljoen dollar vrijmaken voor antitrust-acties van Justitie. De Senaat heeft 112,3 miljoen dollar goedgekeurd, terwijl het Huis van Afgevaardigden goedkeuring hecht aan slechts 105,2 miljoen dollar. Overigens zijn al deze bedragen hoger dan het budget dat voor dit jaar gold.
Microsoft bevestigt dat het leden van het Amerikaanse Congres heeft benaderd. "We hebben zeker gepraat met leden die vragen hebben gesteld over deze kwestie. We hebben gesproken over onze bezorgdheid met betrekking tot de manier waarop Justitie onze zaak afhandelt", aldus woordvoerder Rick Miller. Het ondermijnen van het antitrust-budget zou echter niet hoog op de prioriteitenlijst van Microsoft staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.