SCO en Motorola investeren in Linux

Unix-leverancier SCO (Santa Cruz Operation) stopt samen met investeringsbank Hambrecht & Quist een vooralsnog onbekend bedrag in The Linux Mall. Die website levert - onafhankelijk van leveranciers - nieuws, informatie en Linux-distributies aan eindgebruikers.

De twee investeerders krijgen nu allebei posities in de directieraad van Linuxmall. Verder zal SCO's Unix-variant Unixware voortaan ook te koop zijn via de populaire Linux-website.
SCO-president Doug Michels deed Linux tot voor kort nog af als een modegril van de IT-pers. Nu verklaart de leverancier van Unixware, dat draait op Intel-processoren, dat deze financiële injectie in Linuxmall de eerste stap is in een lange-termijnstrategie om zich te voegen bij de 'open source'-beweging.
Verder doet ook Motorola een investering op Linux-gebied, en wel in softwarefabrikant Lineo. Dat bedrijf maakt een uitvoering van het 'open source'-besturingssysteem voor opzetkastjes, medische beeldapparatuur en andere niet-PC's. De ingebedde Power-PC-processoren van Motorola zijn vaak in gebruik in dergelijke apparaten. Lineo's Linux-variant heet dan ook Embeddix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.