Oracle lokt Microsoft-ontwikkelaars

Databankleverancier Oracle wil ontwikkelaars weglokken van Microsofts Windows NT naar zijn eigen 8i-databankplatform. Dit blijkt uit de strategie die president Larry Ellison vandaag ontvouwt op de Internet World-beurs in New York.

Het bedrijf komt voor dit doel op de proppen met nieuwe technologie en aanvullingen op bestaande hulpmiddelen. Die nieuwe snufjes moeten het schrijven van applicaties voor 8i vereenvoudigen. Eén element hiervan zijn de Oracle Business Components for Java, die de snelheid van software-ontwikkeling moeten versnellen door het hergebruiken van applicatiecomponenten.
"Microsofts belangrijkste bezit zijn alle ontwikkelaars die wereldwijd software maken voor het Windows-platform. Maar er is nu iets veranderd; Windows is niet meer de beste manier om programma's zo breed mogelijk verspreid te krijgen, dat is nu Internet", aldus Ellison tijdens een persconferentie gisteren.
De topman pocht dat zijn grootste concurrenten dus niet meer de traditionele databankleveranciers zijn, maar complete platformen zoals Windows NT. "Wij zeggen nu tegen ontwikkelaars dat ze geen software moeten maken voor Windows zodat het op een Dell-machine kan draaien. Ontwikkel voor 8i en laat je product via het web functioneren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.