Mannesmann haalt neus op voor Vodafone

Mannesmann heeft gisteravond het nieuwste overnamebod van Vodafone afgewezen. De raad van toezicht van het Duitse telecombedrijf zegt dat het recordbod van 242 miljard Duitse mark (273 miljard gulden) strategisch niet aantrekkelijk is.

Het Britse Vodafone had al verklaard dat het dit bod niet zou verhogen. Dit bedrag is het hoogste dat ooit is geboden voor de overname van een ander bedrijf. De Mannesmann-raad was unaniem in deze nieuwste afwijzing en volgt daarmee het eerdere standpunt van de directie.
Vodafone zal nu zijn vijandige overname doorzetten door het bod direct aan de aandeelhouders te doen. De Britse aanbieder van mobiele telefonie had al eerder aangekondigd deze route te zullen nemen indien het bestuur van Mannesmann dwars zou blijven liggen.
Zowel de directie als de raad van commissarissen van het overname-doelwit vinden het bod nog altijd te laag in verhouding tot de strategische positie van het eigen bedrijf. Mannesmann stelt namelijk dat het er beter voor staat dan Vodafone.
Ondertussen blijkt dat Vodafone zijn overname-ambities verder uitbreidt. De Britse telefoniemaatschappij onderhandelt nu met de Spaanse bank Banco Santander Central Hispano om diens belang van 30,45 procent in de mobiele telefoniegroep Airtel over te nemen. Airtel is de nummer twee in de Spaanse markt voor mobiele telefonie.
Indien Vodafone dat minderheidsbelang in handen krijgt, heeft het samen met het eigen belang van 21,7 procent een meerderheidsstem. Concurrenten British Telecom en Deutsche Telekom zouden daarmee buitenspel komen te staan op de Spaanse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable