Legato ontpopt zich als softwarebedrijf

Legato Systems (opslagsystemen) wil met een aantal software-initiatieven zijn marktpositie verstevigen. Het introduceert Continuum-software, dat de beschikbaarheid garandeert van applicaties en gegevens. Het pas door Legato opgerichte Celestra-consortium werkt aan aanbevelingen voor het invoeren van san's (storage area networks).

Tot voor kort stond Legato alleen bekend als leverancier van backup-systemen. Het heeft nu een ambitieuze strategie die gericht is op beschikbaarheid en opslagsystemen. Daartoe zijn dit jaar drie bedrijven overgenomen: Fulltime Software, Intelligent Software en Vinca, die alle software leveren voor gegevensbescherming en opslag.
Legato is relatief klein, maar groeit snel. Vorig jaar groeide de omzet met 70 procent naar 143 miljoen dollar en verdubbelde de winst naar 28 miljoen dollar. Het laatste kwartaal is afgesloten met een omzetstijging van 65 procent en een verdrievoudiging van de winst. Volgens een Goldman Sachs-rapport groeit de omzet van leveranciers van opslagsystemen de komende jaren met gemiddeld 20 procent per jaar. De belangrijkste leveranciers zijn EMC, IBM, Network Appliance en Sun.
Legato's Continuum-software is verdeeld in drie groepen: gegevensbeveiliging; beschikbaarheid; en beheer van de beschikbaarheid van applicaties. Afhankelijk van de eisen van de klant biedt Legato vier niveaus van beschikbaarheid, van standaardbackup enrecovery totcontinuous operations, dat nodig is voor bijvoorbeeld e-handelstoepassingen. Vorige maand introduceerde het bedrijf Networker Recovery Manager, software voor automatisch herstel van verloren gegane informatie.
Legato nam onlangs het initiatief voor oprichting van het Celestra-consortium. Celestra is een techniek voor het overzetten van gegevens naar een san, een architectuur waarbij opslagsystemen en servers onafhankelijk functioneren. Deelnemers aan het consortium zijn onder andere EMC, Novell en Compaq. Het consortium werkt nu aan het opstellen van een specificatie voor Scsi in opdracht van de Storage Network Industry Association.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.