Beursgang verdriedubbelt waarde McAfee.com

De aandelenkoers voor McAfee.com is op de eerste dag van de beursgang gestegen tot drie maal de beginwaarde. De verzelfstandigde dochter van Network Associates (NAI) begon met een aandelenprijs van twaalf dollar.

Het bedrijf behaalde op de eerste beursdag een slotkoers van 44 dollar voor de 6,25 miljoen uitgegeven aandelen. Daarmee heeft deze leverancier van anti-virussoftware een waarde van 275 miljoen dollar bereikt. Het doel lag op een - nu bescheiden ogende - 75 miljoen dollar.
Moederonderneming Network Associates, die een belang van 85 procent bezit in McAfee.com, krijgt hiermee een flinke financiële oppepper. Het aandeel van dat bedrijf is dit jaar al meer dan 60 procent ingezakt en schommelt nu rond de 25 dollar.
Financiële analisten zijn niet verbaasd over de beursvlucht van de verzelfstandigde dochter. Zij signaleren dat de hype rond Internet-bedrijven en bijbehorende aandelen nog altijd aanhoudt. Network Associates ontstond in 1997 door de fusie van McAfee Associates en Network General, met een waarde van 1,3 miljard dollar. In november vorig jaar zette NAI McAfee.com op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-07T00:00:00.000Z Redactie Computable